LIKA i GORSKI KOTAR

Lika i Gorski Kotar

su gorske regije koje od mora odvaja planina Velebit. Klima je ovdje vrlo ugodna, a priroda živopisna i prekrasna. Svježi zrak, brojne kuće za odmor, netaknuta priroda i nedostatak gužve tipične za primorska područja koja vrve turistima, uz naravno autohtonu kuhinju, glavni su razlozi da posjetite ovu atraktivnu destinaciju i uživate u seoskom turizmu.

www.4you365.com

Povezana slika

Veliki dio tog gorskog područja prekriven je šumom, čime je zaslužio nadimak „Mala Švicarska“. Mnogi posjetitelji primorskih područja na svom proputovanju zastanu u Lici i Gorskom Kotaru kako bi se divili nacionalnim parkovima i parkovima prirode, rijekama i špiljama. Najpoznatija prirodna znamenitost svakako je nacionalni park Plitvička Jezera, proglašen UNESCO-vom baštinom.

www.4you365.com

Slikovni rezultat za plitvice

Zdrave aktivnosti poput šetnje livadama i proplancima, vožnje bicikle šumovitim predjelima, raftinga na brzim rijekama, zdrava i ugodna planinska klima, branje samoniklog jestivog bilja, domaća hrana i ugodan smještaj seoskih domaćinstava i kuće za odmor, potpuno će vas opustiti i očarati. Budite uvjereni da se već dugo niste tako dobro odmorili!

www.4you365.com

Slikovni rezultat za lika i gorski kotar

Kvarner

je naše najstarije turističko područje, u kojem su prije 150 godina ljetovali pripadnici tadašnje europske aristokracije. Pozicionirao se u zaljevu, pa otud i naziv „Kvarnerski zaljev“. Poznato turističko središte Kvarnerskog zaljeva je prekrasna Opatija, čija raskošna arhitektura, parkovi, vile i duga šetnica uz more privlače goste u svako doba godine.

www.4you365.com

Povezana slika

Kvarnerske otoke,

smještene u Kvarnerskom zaljevu, karakterizira blaga mediteranska klima i jednostavan, usporeni ritam otočkoga života. Tu se još može osjetiti duh prošlih vremena, čuti specifičan govor lokalnog stanovništva i uživati u miomirisu ljekovitog bilja koje raste posvuda. Kažu da čak i otočki zrak ima ljekovita svojstva.

 

Zaleđe Kvarnerskog zaljeva je brdovit kraj prekriven šumom – Gorski Kotar. Planinska klima i seoski, jednostavan način života u potpunoj je suprotnosti s raskošnim mediteranskim podnebljem i mondenim načinom života. Kontrast toplog i hladnog, raskošnog i jednostavnog, aktivnog i usporenog u krugu od samo nekoliko kilometara predstavljaju snažan atrakcijski element. Mnogi pronalaze boravak u idiličnim kućama za odmor, kako bi na miru uživali u svim ljepotama koje Kvarnerski zaljev nudi svojim posjetiteljima.

www.4you365.com

Povezana slika

 

UA-106121222-1